Montage van uw woodenworld

Eindelijk, uw slapeloze nachten zijn voorbij, het ongeoorloofd afwezig zijn op uw werk is gedaan en uw stresslevel is weer gedaald naar een acceptabel niveau. Uw woodenworld is binnen. Bravo! Pakjesavond was hier niets bij. De jarenlange leugens van uw ouders zijn direct geen issue meer. Maar wat nu?! U heeft het pakket uitgepakt en voor u liggen Noord- en Zuid-Amerika, Groenland, Australie en Afrika volledig door elkaar. Tijdens topografie schreef u alleen briefjes naar uw vriendjes en vriendinnetjes in de klas en hebt dus werkelijk geen idee of Nieuw-Zeeland ten oosten van Rottummerplaat ligt of dat het toch een eilandengroep in de Stille Oceaan betreft. Badend in het zweet schreeuwt u het uit: "MY WOODEN WORLD HAAALP"!

Not all heroes wear capes - Dries Roelvink

Gelukkig is er overal een protocol voor in Nederland. Een levende walvis aangespoeld? Blow that shit up! - niet onze woorden - zie: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2013/06/27/protocol-stranding-levende-grote-walvisachtigen
Welnu, hier volgt een kordate beschrijving van het positioneren en bevestigen van uw woodenworld. 

Stap 1 Bezint eer ge begint

In het pakket vindt u de volgende zaken:

1. De houten onderdelen van de woodenworld;
2. Het papieren sjabloon (1:1);
3. De houten spacers.

Bepaal of u gaten in uw muur wilt boren of dat u het geheel liever lijmt op de muur. Kiest u er voor om de spacers met een schroef aan uw muur te bevestigen, dan luidt het devies: 
Boor de houten spacers voor, zodat deze niet splijten als u het hout doorboort met de ijzeren staaf (schroef).

Stap 2 De 3 P's: Locatie, locatie, locatie!

U bent vrij van werk, maak uw das los of schop uw veel te hoge naaldhakken uit, even helemaal zen. Neem de zorgvuldig opgevouwen sjabloon uit de verpakking en vouw deze uit. Voorzie het sjabloon van stukjes tape en plaats deze op de gewenste plek boven uw chaise longue of uw olijfhouten bureau. Chapeau! Zonder van uw bureaustoel met wieltjes te vallen heeft u het geheel, al dan niet waterpas, opgehangen. Na inspanning komt ontspanning, neem even een flinke slok van uw Chateauneuf-du-Pape.

Stap 3 Hoogmoed komt voor de val

Aangekomen bij de laatste stap, vergis u niet. Alles kan nog steeds misgaan en u kunt het recht om flink op te scheppen tegen uw vrienden en vriendinnen verliezen, uw motorische ontwikkeling wordt beproefd. Bereid u mentaal voor, persoonlijk vinden wij vaak heil bij de mental coaching videos van Neuro Linguistisch programmeur en mental-health-goeroe Emile Ratelband. Bij voorkeur deze: https://www.youtube.com/watch?v=XSZUQ5pu8xQ

Enfin, op de papieren sjabloon vindt u de correcte posities voor de houten spacers. Prepareer een klein gat op de juiste positie van de houten spacers en verlijm (of boor zo u wilt) deze op de juiste plek met een stevige montagekit. Lees de verpakking voor de juiste droogtijd. 

De spacers hangen, nu is het moment supreme daar. Het bevestigen van de onderdelen. Voorzie de spacers van een exorbitante hoeveelheid montagekit om vervolgens de onderdelen er een voor een op te plaatsen. Plaats het onderdeel gelijk met de tekening op het papieren sjabloon. Houd deze lang genoeg op de spacers gedrukt totdat de kit/lijm droog genoeg is om het gewicht zelf te dragen. Ga zo alle grote delen af. 

Voor de finishing touch herhaalt u bovenstaande handelingen met de kleinere eilanden en de kleinere spacers. Let op dat u alles goed uitlijnt met het sjabloon. Hangt alles? Sumatra niet verkeerd om? Bravo! U heeft zojuist eigenhandig uw huis voorzien van een belachelijke hoeveelheid style en een geweldige eye-catcher opgehangen. Scheur voorzichtig het papieren sjabloon achter het geheel weg en neem drie flinke passen naar achter, pas op voor uw Chinees porseleinen vaas, die ja.

In-croy-able! Ivo Niehe noemt het met recht een unaniem belachelijk groot succes. Sit back en mijmer weg bij de reizen van het verleden en start met plannen voor de toekomst! 'The best thing money can buy is the experience of travelling and things that remind us of that;).'

- My Wooden World


2 reacties


 • My Wooden World

  Voor het bevestigen adviseren wij het gebruik van een lijmpistool. Dit is een krachtige lijm die snel echt na afkoelen. Vragen over de bevestiging? Stel ze gerust.


 • Martijn

  Beste,

  welke lijm stelt u voor te gebruiken?

  groet,

  Martijn


Reageer

Reacties worden goedgekeurd voor plaatsing